Visualizzazioni totali

sabato 28 aprile 2012

Fumatul ucide


HOȚUL  CEL MORT ERA MOLDOVEAN...
Satul era mic și era noapte. Dar tocmai pentru că era mic, oamenii se temeau mai tare. Și cu toate că era noapte, dormeau iepurește. Și mai țineau la îndemână câte un pistol, câte o pușcă de vânătoare. Pentru că era o zonă de vânătoare pe acolo, prin împrejurimile satului Civè din Zona Padovei, unde mai bântuise cândva și o bandă vestită de hoțomani. Era deci normal ca oamenii să se teamă noaptea, era normal să mai fie și înarmați! Ha, chiar și respectabila doamnă din barul din piața centrală avea ascunsă sub tarabă o bâtă de baseball. Cine știe la ce te mai poți aștepta, cu toată criza și toți emigranții de primprejur!.. Poate că cei patru hoți nu știau toate aceste amănunte. Cei patru hoți, ziceam, care puseseră ochiul pe magazinașul unui italian care vindea țigări și ziare. Nu, nu vroiau să-i fure ziarele. Numai mie mi s-a întâmplat odată ca să fiu jefuit la Brașov de un grup de țigani, care mi-au furat 3 genți bucșite cu cărți – ce s-au mai delectat cu lectura după aia! Nu, hoții noștri voiau să pună laba pe țigări. Au pus deci între ușa tutungeriei și mașina lor, sigur furată și aia, o bancă de alea de șezut găsită prin apropiere, berbecele adică, ca să folosesc un termen militar, au apăsat cu grijă acceleratorul... și ușa a cedat! Intrați deci buluc în încăpere, cei patru au început a cărăbăni cartușele de țigări...

Dar, surpriză! S-a trezit tutungiul, care dormea, iepurește cum ziceam, cu un etaj mai sus. Și, în timp ce băieții noștri încărcau în mașină țigările, el – un tip calm, un om de treabă – și-a încărcat pistolul său calibru nr. 9. A coborât deci scările și i-a găsit pe cei patru porăind pe proprietatea lui. Tutungiul, Franco Birolo, căci așa îl cheamă, a ochit și a apăsat trăgaciul. Unul din hoți a căzut la pământ și a murit peste câteva clipe. Alți doi au reușit să-și ia tălpășița. Pe când al patrulea a rămas împietrit în loc, fermecat de țeava neagră și încă fumegândă a pistolului care acuma îl ochea chiar pe dânsul... Când au venit carabinierii, l-au găsit cu cagula pe cap și cu mâinile legate la spate. Iar Franco Birolo, tot calm, tot echilibrat.

S-a întâmplat joi, 26 aprilie. Hoțul cel mort era un moldovean, de numai 20 de ani... Fumatul ucide, e adevărat ce scrie pe pachetele de țigări.

1 commento:

  1. > Hoțul cel mort era un moldovean, de numai 20 de ani...

    da tu esti alt hot, nu mort, care si-o luat talpasita?

    RispondiElimina