Visualizzazioni totali

venerdì 16 settembre 2011

MAMA M-A CUMPĂRAT DE LA MAGAZIN

   DAR CE VA ZICE BISERICA?



„Mamă! Da' eu de unde-s?” La această gravă întrebare existențială, care însemna o zguduitoare trezire a conștiinței, mamele noastre de acum 40-50 de ani de multe ori răspundeau cu un „Apu de la magazin, am dat pe tine o grămadă de bani...” „Da de ce nu-mi cumperi și un frate, că n-am cu cine mă juca?” „Las' c-am să-ți cumpăr, când or aduce la magazin, că amu nu-s...” Și noi, copiii, credeam acele minciuni, pe care mamele le scorneau pentru a-și ușura un pic povara educării noastre.

Minciuni? Ba deloc! În zilele noastre un dialog ca cel de mai sus s-ar putea să fie puternic ancorat în realitate! Progresul științific, susținut de libertățile democratice și economia de piață, a făcut în așa fel ca să poți merge „la magazin” și să-ți cumperi un copil așa cum îți dorești. Iată ce relatează revista italiană „Panorama” despre posibilitățile pe care le oferă în acest sens Statele Unite ale Americii, unde există o legislație foarte permisivă.

Deci, dacă vă aflați în America și vă doriți un copil, nu sunteți constrânsă să rămâneți doar la discreția soțului sau amantului. Poate că aceștia sunt impotenți, dar poate că nu doriți pur și simplu ca copilul să semene cu unul din ei; poate că v-ar plăcea mai degrabă să fie frumos ca un Johnny Deep ori Colin Farrell; să aibă spirit de aventură ori mintea unui geniu! Nicio problemă! Vă puneți de acord cu partenerul de viață, mergeți la un oarecare The Fertility Institute și treaba se rezolvă. Se va negocia asupra sexului copilului, tenului pielii, culorii ochilor, înălțimii etc. Dacă l-ați ales în sfârșit pe viitorul tată al copilului dumneavoastră, nu vă rămâne decât să plătiți cele câteva sute de dolari pentru fiola de spermă. A, nu vreți dumneavoastră să nașteți, nu vreți să suportați 9 luni lungi de graviditate. Atunci închiriați uterul altei femei. Iar dacă cumva nu doriți ca copilul să semene nici cu dumneavoastră, trebuie să cumpărați totul: sperma, ovulele, uterul. Vă poate costa între 80 și 100 de mii de dolari.

Există cumpărători? Da. Există și o mulțime de copii deja născuți printr-o asemenea procedură. Și deja mari. Care au dreptul să spună cu toată seriozitatea: „Pe mine mama m-a cumpărat de la magazin.”

Este ceva scandalos în treaba asta? Nu știu. Dar ce zice biserica catolică? Dar ce zice biserica ortodoxă?

Nessun commento:

Posta un commento