Visualizzazioni totali

martedì 7 agosto 2012

RUSOFOBIA LOVEȘTE OMENIA


Articolul domnului Bogatu „Rusofilia lovește omenia” (http://vox.publika.md/politica/rusofilia-loveste-omenia-286591.html ) este o mostră clasică de naționalism extremist. Rușilor nu li se oferă în acest articol nici cea mai mărunțică fărâmitură de credit. Sunt vinovați și gata. Faptul că se vorbește cum că moldovenii ar fi afectați de sindromul Stockholm îl scoate din sărite pe domnul Bogatu, care zice:Românii basarabeni, oricum s-ar autoidentifica ei, nu-s nişte sadomasochişti. Cu toate că mulţi sunt spălaţi pe creier, conaţionalii noştri n-au înnebunit să se îndrăgostească de cei care i-au ocupat, înfometat, deportat, deznaţionalizat, persecutat şi desproprietărit. Nu, domnule, noi pe ruși îi urâm, parcă ar vrea să se îndreptățească în fața nu știu cui autorul.

Domnule Bogatu, cei care ne-au înfometat, persecutat și desproprietărit pe noi i-au înfometat, deportat, desproprietărit și pe ruși. Poporul rus a avut de suferit de pe urma Puterii Sovietice mai mult decât oricare alt popor. Nu e bine deci să încurcăm lucrurile în felul acesta, și dumneavoastră știți că nu e bine, căci sunteți un om deștept. De ce o faceți atunci?

Recunosc că am o mare simpatie pentru ruși. Nu, nu numai pentru cultura rusă, pentru Tolstoi, Pasternak și Vâsoțki. Îi simpatizez și pe rușii de rând, pe Vania, Volodia ori Lena. Am făcut doi ani de armată rusească, i-am cunoscut foarte bine. Nu m-am bătut cu ei, din contra a trebuit să mă iau la bătaie cu moldoveni de-ai noștri. Și dacă ar fi să fim sinceri, ar trebui să recunoaștem că poporul nostru, cu toate că a avut multe de pățit de la imperiile rusești, pe ruși nu i-a urât. De altfel nu ar fi pline satele moldovenești de Iura, Sveta, Vania și așa mai departe.

Uăi Ruslan, ești de-acord? Da tu, fa Snejană?

Nessun commento:

Posta un commento