Visualizzazioni totali

domenica 11 marzo 2012

Apel către națiune

  
Ion e un moldovean de-al nostru, om de treabă, cu universitatea făcută, cu o educație decentă, bun patriot al țării sale. Dar, pornind dintr-un spirit de independență țărănească pe care i l-au educat părinții, buni gospodari la ei în sat, Ion nu acceptă în niciun fel ideea unirii Basarabiei cu România. El e de părerea că Republica Moldova urmează să rămână independentă. Independentă, pentru că așa îi place lui, pentru că așa l-a învățat tată-său, și lui taică-său nu i-a plăcut colhozul niciodată! Chiar să fim mai săraci, dar independenți la noi acasă! Ei bine, dar iată că Ion, moldoveanul nostru independentist, a avut o problemă. Într-o zi a intrat într-o discuție înfocată cu un unionist și, la un moment dat, a simțit că-i lipsesc argumentele. Nu reușea nicidecum să-l contrazică pe unionistul care turuia fără oprire! A trebuit deci să se întoarcă acasă nervos și indispus.
S-a așezat atunci la computer și a început să caute argumente în favoarea independenței țării sale iubite Moldova. Și a dat aproape că imediat de site-ul www.moldovenii.md . Dar a fost suficient ca omul nostru să intre la o adâncime de 5 cm în textele despre etnogeneza moldovenilor ori în demonstrațiile despre aceea că moldovenii nu-s români, că a și realizat un lucru. Autorii care se dau drept vajnici apărători ai statalității moldovenești sunt pur și simplu niște ignoranți. Textele lor (dar e exagerat să numești acele mâzgăleli texte) sunt o chisăliță indigestă de date istorice, termeni din genetică, moralizări dulcege și alte ingrediente rău mirositoare.
Îngrețoșat rău, moldoveanul nostru a ieșit la balcon să fumeze o țigară. Își dădea seama că țara sa iubită are de suferit enorm de la tipii care scriu pe acest site. Lumea ne citește, și lumea crede că toți moldoveni îs așa de proști. Românii ne vor arăta cu degetul ca pe niște monstruoase curiozități! Iar în felul acesta ideea însăși a independenței Republicii Moldova s-ar putea să ajungă de râsul curcilor. Șă fie compromisă pentru totdeauna!..
Ion a intrat în casă și a scris, inspirat cum era, un apel către națiune, în care îi ruga pe concetățeni să boicoteze cu hotărâre www.moldovenii.md și pe autorii lui. Oare cum suna apelul? 

1 commento:

  1. E greu sa decizi ce sa faci cu tara ta.E delicata treaba cu Republica Moldova.Unii se simt romani,altii se simt mai aproape de Rusia...In prezent e foarte greu sa te declari "independent",cind in dreapta ai Rusia care ii vine foarte greu sa accepte pierderea unui teritoriu,in stinga e Romania care nu e puternica in "Marea Europa"...Cetatenii de etnie maghiara vor autonomie in acele judete unde predomina ca numar(ca de,le-a cam crescut nasul!!!!!!!)Odata,Transilvania era sub Imperiu Austriei...Sint multe probleme delicate ,e normal ca bietul Ion sa fie nedumerit cu tarisoara lui.

    RispondiElimina