Visualizzazioni totali

lunedì 6 febbraio 2012

FARFURIILE ZBURĂTOARE NU VOR ATERIZA NICIODATĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 
Alarma!!! Vin extratereștrii!
Da, nu vor ateriza, pentru că se vor teme de intoleranța care face ravagii în această țară. Într-adevăr, cum poți să aștepți tu, extraterestrule, ca să fii acceptat și înțeles - cu cele trei picioare și cu ochiul din frunte, poate - de moldovenii care nu se pot suferi unul pe altul și nu reușesc de ani de zile să-și aleagă un președinte de țară?! Fii atent, extraterestrule de pe Alfa Centaurului, moldovenii sunt intoleranți față de așa-zișii dușmani istorici, rușii în primul rând, porecliți bolșevici și ocupanți. Iar rușii din Moldova, la rândul lor, nu crede
că-s mai breji și au să te intâlnească cu pâine și sare. Și ei îi privesc pe moldoveni cu un dispreț magistral, nedorind nici morți să le învețe limba. Și mai ia seama, nene de pe altă planetă, ortodocșii Republicii Moldova luptă din răsputeri contra adoptării legii anti-discriminare, pentru a nu permite, în ideea lor, „islamizarea” și „pederastizarea” țării. Prin urmare, dragă extraterestru, odată aterizat în Moldova, vei fi întrebat dacă știi limba moldovenească, dacă ești ortodox ori musulman, dacă ești de orientare hetero- ori homo-. Îți spun sincer: nu cred că te vei încadra în standardele moldovenești. Mai bine renunță!
...Așa mă gândeam atunci când priveam, scârbit, un video de la conferința de presă a fericitului Arhipăstor al Episcopiei de Bălți și Fălești Marchel, difuzat pe 3 februarie. Aduc mai jos la cunoștința cititorului alesele gânduri ale zisului arhipăstor, așa cum le-am înțeles.
Guvernul Moldovei, și mai ales primul ministru Vladimir Filat, nu dorește să colaboreze cu biserica. Mai mult. Vladimir Filat a promis că va revizui legea anti-discriminare, dar nu a făcut-o și legea va fi adoptată așa cum a fost propusă. Această lege e o catastrofă apocaliptică! Iar Filat este un fariseu fățarnic! Deci, va permite islamizarea țării prin simpla înregistrare a cultului islamic. Va permite pederastizarea prin renunțarea la persecutarea homosexualilor. Nu, nu, vă rog să mă credeți, eu nu am nimic contra musulmanilor... dar nu vreau să-i văd în ochi! Eu nu am nimic contra homosexualilor, facă ce vor în dormitoarele lor, dar nu vreau să-i văd în stradă! Nu vreau să văd această mârșăvenie! Eu sunt om normal! Normal! Normal! Și vreau ca țara mea să fie făcută pentru normali ca mine. Pentru creștini! Da! Și atâta timp cât vom vorbi de drepturile omului, dar nu le vom încadra în religia creștină, ne vom afunda! Filat ascultă de Europa care îi dă bani. Și nu-i pasă de popor. Dar noi, poporul, vrem ca țara noastră să fie creștină, așa cum am apucat din strămoși...
După ce a scos la iveală din adâncul sufletului aceste comori moral-duhovnicești, preacuviosul a declarat că va lupta deschis contra guvernării. Iar vorbele sale s-au adăugat armonios injuriilor țipate de alte obscure personaje contra acelora pe care ei îi numesc „iudele plătite din gros de peste hotare care mănâncă pâinea crescută de mâinile trudite ale țăranilor noștri”.
 
Dar nu vreau să se creadă că în țara mea gândește așa toată lumea. Avem mulți oameni progresiști. Nu avem încă o societate civilă care să combată în mod eficient o biserică ce își dorește maximă protecție din partea statului și chiar crearea unui stat de tip fundamentalist. Iată câteva luări de poziție demne de băgat în seamă.
 
Vitalie Sprânceană, un cunoscut blogger, scrie în articolul „Avem nevoie de niște creștini în Moldova...”:
 „Am avea nevoie de o clasă mijlocie a creștinismului ortodox, una ce ar sta între intoleranții de talia lui Cibric și funcționarii cinici din coridoarele și birourile Mitropoliei. Lipsesc multe voci. Întâi glasurile și poveștile personale ale unor mame ai căror copii au ajuns de cealaltă parte a baricadelor sexuale – gay, lesbiene, transsexuali. Apoi vocile unor mame și tați ai unor copii ce s-au decis, din dragoste, să-și lege viețile de bărbați/femei de confesiune diferită – musulmani, evrei, catolici, protestanți, induși, atei, în Moldova ori prin Italii, Spanii, Israeluri. Părinți care, bănuiesc și știu, nu și-au lepădat copilul de teama de a nu-l trăda pe preotul din sat. În fine, lipsesc vocile celor 93% de cetățeni care s-au declarat creștini la un referendum de făcătură. Prea mult se aud glasurile celor care vorbesc în numele lor. Pe fundalul acestei tăceri a creștinătății normale și morale, vocile creștinătății imorale, aia care aruncă pietre și înjură, sunt mult prea stridente... Nerăbdarea soră cu extremismul a falșilor creștini ce se luptă contra unor islamizări sau pederastizări inventate (ca și cum unii preoți ar mai avea nevoie de propagandă homosexuală pentru a se deda patimii) a făcut ca cuvântul „creștin ortodox” să sune pe plaiurile astea ca o vorbă de ocară.”
Există voci care protestează contra deșănțatei campanii contra legii anti-discriminare chiar în interiorul bisericii. Iată ce scrie ieromonahul Petru Pruteanu pe blogul său:
 Oare nu-i clar că ultimele declaraţii ale unor ierarhi şi mai ales stupidele proteste împotriva a nu ştiu ce legi şi „pericole”, nu fac decât se ponegrească imaginea Bisericii? Cică ultimul protest „Pro-Ortodoxia” (de fapt Anti-Ortodoxia) nu a fost organizat de Mitropolie, dar mă întreb cum de atâţia zeci de preoţi şi-au permis să iasă samavolnic în piaţă, fără o indicaţie indirectă (sau chiar directă) a Mitropoliei? Şi de unde au luat steagurile bisericeşti, dacă nu din Catedrala Mitropolitană? Sau poate cineva îşi închipuie că poate şantaja sau manipula Statul şi societatea fără a suporta consecinţe? Imposibil! Ori renunţăm la orice protecţionism (mai ales personal) din partea Statului şi mergem pe ideea unor cerinţe dure faţă de el, ori ne facem mai departe că plouă, dar fără a scoate bufonii în stradă, pentru a lupta cu morile de vânt. Nu era oare mai bine şi mai productiv să fie iniţiate nişte discuţii serioase şi la nivel înalt cu Statul, aşa cum se face la Moscova, la Bucureşti şi oriunde în lume? Căci dacă ne pretindem mari şi mai ales mulţi, ar trebui să fim capabili „să impunem” civilizat un respect faţă de Ortodoxie, fără a ieşi la proteste. Protestează doar cei care nu ştiu să se facă auziţi în alt mod. Pe de altă parte, nu Statul trebuie să ne apere de musulmani sau de homosexualitate, pentru că nici nu este capabil să o facă, ci noi singuri trebuie să ne apărăm, predicând şi practicând Evanghelia. Şi dacă Mitropolia vrea cu adevărat să se pună pe treabă şi să ridice moralitatea în societate, să o înceapă cu propriile probleme..., dar nu să se prefacă că luptă cu „pederastizarea ţării” sau cu islamul.”
... Știu că extratereștrii ar fi bine primiți aici în Italia, unde există mult mai multă toleranță față de cei mai triști și mai diferiți, e de dorit totuși ca aceștia să nu aterizeze când ninge. Mă gândesc însă că din întâmplare s-ar putea să le iasă în întâmpinare niște emigranți moldoveni. Oare nu cumva extratereștrii s-ar pomeni în fața unui inamic neașteptat? Iată de ce mă adresez conaționalilor mei din Italia, care sunt oameni de treabă, respectă tradițiile și merg la biserică, cu o întrebare. Fraților, cum credeți, are sau nu dreptate biserica ortodoxă moldovenească să lupte contra guvernului? Sunteți de acord ca parlamentul nostru să adopte legea anti-discriminare? Și ce zic preoții moldoveni din Italia?

1 commento:

  1. Bine, Marchel, dă-i și dă-i înainte cu lupta. Nu-mi rămâne decât să constat, de aici de la Roma, absurditatea acestei lupte. Voi, preoții ortodocși, considerați Occidentul un fel de cuib al spurcăciunii, o cloacă a depravării; și tremurați ca nu cumva să vă păteze puritatea și sufletul imaculat. Dar oare de ce nu cumpărați bilet până la Roma, de exemplu, ca să veniți să vedeți cu ce respiră oamenii de pe aici? Să vedeți că lumea e senină, binevoitoare, că zâmbește. Să vedeți că minoritățile, fiind libere, nu devin majorități. Că imensa moschee de la Roma nu supără pe nimeni. Că tranșii în parlament și homosexualii cu cercel în ureche la tribunele partidelor politice pot fi ascultați cu interes și că sunt perfect umani. Că copiii aceia din grădinițe și din școli, bălăi, negri ca tăciunele, ori cu ochii migdalați și care ciripesc într-o italiană perfectă sunt pur și simplu frumoși! Și să înțelegeți că lumea e frumoasă anume prin diversitatea ei. Și că libertatea nu trebuie îngrădită.
    Lăsați copiii să vină la mine, zicea Iisus. Lăsați extratereștrii să vină în Moldova, vă zic eu. Și iubiți-i ca pre voi înșivă.

    RispondiElimina