Visualizzazioni totali

lunedì 25 luglio 2011

ESTI PE CALEA CEA DREAPTA, FIULE

Un motan ateu, la Roma

CONTRARIAT DE ȘTIRI



„Pregătirile pentru Ziua Independenței sunt realizate în proporție de 80 la sută, a declarat viceprim-ministrul pe probleme sociale, Mihai Moldovan. Pe 27 august, Piaţa Marii Adunări Naţionale nu va fi îngrădită, aşa cum se practica în ultima vreme. Asta pentru a nu crea obstacole la desfăşurarea paradei militare. Cu toate acestea, spune ministrul de Interne, Alexei Roibu, vor fi luate măsuri sporite de securitate.” Și nu-i bun? mă întreb. Ba e, îmi șoptește scepticul din mine, atât numai că nu prea avem cu ce ne mândri și ce sărbători de Ziua Independenței. Pentru că uite ce mai spune buletinul de știri: Doar o treime din populaţia Republicii Moldova contribuie la Fondul de asigurări medicale obligatorii. Guvernul spune că nu mai are bani să achite diferenţa. La ora actuală doar 34% din populaţia ţării contribuie la Fondul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM), alte circa 30% nu plătesc oficial niciun ban. Restul sunt pensionari, invalizi, copii şi alte categorii care beneficiază de servicii medicale gratuite, pe bani alocaţi din bugetul de stat.”

Ei lasă, zic, guvernul o să-și bată capul ca să plătească și ceilalți ori va face în așa fel ca asigurările medicale de sănătate să fie cu adevărat avantajoase. Că doar lucrurile nu stau pe loc, economia crește, uite ce zice buletinul: „Potrivit unui raport BERD privind evoluţiile din regiunea în care operează, economia R. Moldova continuă să crească. Astfel, specialiştii de la BERD afirmă că recuperarea economică a ţării noastre este susţinută de creşterea exporturilor şi remitenţelor, şi de banii instituţiilor financiare internaţionale. „Cu toate acestea, economia R. Moldova este vulnerabilă la creşterea mai slabă a economiei principalilor parteneri comerciali şi fluxurile nesigure de remitenţe", precizează autorii raportului. Conform BERD, creşterea economică a R. Moldova în anul 2011 va fi de 5,5%, cu 0,7 puncte procentuale peste media celor 29 de state în care operează BERD. Cea mai mare creştere economică în regiune este aşteptată în Turkmenistan - 10%, Mongolia - 9%, iar în Kazahstan, Turcia şi Uzbekistan cu 7%. Cele mai slabe evoluţii vor înregistra economiile Croaţiei - 1,1%, României - 1,9% şi Bosniei şi Herţegovinei – 2,0%.

La care scepticul exclamă: Ai găsit de ce să te bucuri! O economie care crește pe baza remitențelor și a împrumuturilor organismelor financiare internaționale! Acestea n-au îmbogățit pe nimeni, poate doar pe cei care și-au lins degetele de mierea acestor împrumuturi...

Mai răsfoind internetul, dau însă de o știre care îmi pare(mie, intransigentului ateu) mai dulce ca mierea, care mă încântă și mă face să râd singur, fericit ca un om care, exilat pe o planetă nepopulată, dă din întâmplare peste un alt nefericit ca și dânsul, cu care poate să schimbe o vorbă ori să meargă la vânătoare. E vorba despre un mic text publicat pe site-ul unor băieți îndrăzneți, site care nu putea să se numească altfel decât Curaj.Net . Iată-l:

Gazetarii moldavi și habotnicia

Manet. Cat's rendezvouz
ProTV-ul a mai dat pe post un reportaj cu titlu de ştire care are drept efect îndoctrinarea populaţiei. Pentru acest canal tv, inaugurarea unei răstigniri sau plimbarea unor sfinte moaşte, după cum se exprimă profesionist şi deontologic reporterii ei, ar reprezenta un eveniment extraordinar, care bucură întreaga populaţie. Nu a fost suficient că a preluat vocabularul clerului şi ne prezintă făcătura de ştire ca pe ceva aprioric sublim, frumos şi moral, ci i-a mai şi agresat pe unii locuitori mai sceptici sau mai rezervaţi vizavi de evenimentul care a emoţionat-o într-un hal fără de hal pe cuvioasa reporteriţă. De exemplu, s-a apropiat de un şofer şi l-a întrebat ce face, de obicei, înainte de a porni la drum. Respectivul i-a răspuns că îşi pune centura de siguranţă. Răspuns greşit! Sau cel puţin nu cel aşteptat de habotnica cu reportofon de la ProTV. Care a decis să-l tragă de limbă, să-l mai ghiontească un pic, poate-i oferă răspunsul mult aşteptat. Deci, l-a întrebat va-bank, cu un râs exaltat ce aştepta confirmare: “Da’ cruce vă faceţi?”. “Şi cruce, bineînţeles”, i-a răspuns şoferul strâns cu uşa.

Nu înţeleg de ce popimea nu a decorat încă canalele tv din RM pentru genoflexiunile servile făcute de ziarişti în direcţia lor. Cu aşa televiziune, n-au nevoie nici de Trinitas TV sau ceva de genul ăsta, specializat strict pe religie. Oricum, toţi ne prezintă realitatea din perspectiva bisericii oficiale, de parcă şi-ar fi făcut culcuş sau colibă în ograda mitropoliei.

Bravo, băieți, așa s-o țineți! Iar scepticul, adresându-se către anonimul autor al articolașului, a zis și el: „Ești pe calea cea dreaptă, fiule!”

Nessun commento:

Posta un commento