Visualizzazioni totali

martedì 23 agosto 2011

CONTRARIAT DE FILAT



NU POȚI ÎMPĂCA CAPRA CU VARZA
Nu strangulati Libertatea!

Observ că domnul Filat are mare slăbiciune față de fețele bisericești. Atunci când popimea a protestat împotriva unei nevinovate cărțulii despre educația sexuală, domnul Filat a dat ordin ca broșura să fie scoasă din comerț. Ei, nu a mai fost ea chiar scoasă, căci Filat nu e Stalin și nici M.S. Regele Carol ll, dar ceva măsuri au fost luate totuși. Iar atunci când mitropolitul l-a rugat să anuleze înregistrarea islamului din Republica Moldova, Filat iarăși nu a putut să zică nu. Bine, sfinția voastră, vom examina problema la guvern. Dar cum naiba s-o mai examinezi când înregistrarea islamului, și așa întârziată, a fost făcută cu respectarea tuturor legilor constituției și în conformitate cu spiritul toleranței și libertății de conștiință din toată lumea civilizată?
Deci, ceea ce i-a reproșat lui Filat Alexandru Tănase, în legătură cu protestele pe care niște extremiști religioși le organizaseră sub ferestrele casei domnului A.Tănase, este valabil: Filat se face vinovat de lipsă de principialitate, știe că nu poți să interzici islamul și educația sexuală, dar vrea să se pună bine și cu biserica.

 O face din dorința de a manevra printre stâncile politicii? Ori din incertitudine ideologică? Aceasta-i întrebarea.

3 commenti:

  1. Stimabile "spiritul toleranței", "lumea civilizată", "extremiști religioși" sunt termeni variabili de la o perioada istorica la alta... Te inscrii perfect in "spiritul de turma" cu aceste afirmatii tendentioase. Nemaivorbind ca la preoti le spui "popi" ca un adevarat politruc sovietic ateu. Esti chiar penibil.

    RispondiElimina
  2. Celui care vorbeste despre variabilitatea termenilor:
    Felicitari pentru ca ai insusit expresia „politruc sovietic”! Da, sunt ateu, dar tocmai de asta si nu ma inscriu in „spiritul de turma”, caci azi toti s-au facut binecredinciosi cu frica lui dumnezeu. Cred ca bisericile ortodoxe din RM ar trebui sa realizeze in sfarsit ca exista in cadrul unui stat laic. Ceea ce inseamna negresit ca nu pot beneficia de protectia deosebita a autoritatilor. Toate confesiunile, toate comunitatile sunt libere sa existe si sa faca ce vor, cu conditia ca nu incalca legea. Ortodoxul merge la biserica, musulmanul la moschee, iar ateul sta unde si cu cine vrea si se distreaza pe socoteala tuturora!

    RispondiElimina
  3. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

    RispondiElimina