Visualizzazioni totali

venerdì 26 agosto 2011

CEAINICUL ZBURATOR


CEAINICUL ZBURATOR AL LUI BERTRAN RUSSELL ZBOARA DEASUPRA MOLDOVEICrucea mântuirii neamului românesc
Dacă aș afirma într-o bună zi că între Pământ și Marte, pe o orbită eliptică în jurul Soarelui, zboară un ceainic de porțelan, nimeni nu ar putea să-mi contrazică ipoteza. Ar trebui doar să mai adaug că ceainicul este prea mic pentru ca să poată fi detectat de cele mai puternice telescoape ale pământenilor. Dar ce s-ar întâmpla dacă m-aș apuca să zic cum că, odată ce ipoteza mea nu poate fi contrazisă de nimeni, cel ce se îndoiește de existența ceainicului meu zburător comite un act de intolerabilă obrăznicie? Probabil, lumea ar crede că m-am smintit. Să admitem însă că despre existența ceainicului zburător mărturisesc cărțile sfinte ale antichității, ori că ceainicul zburător este acel lucru sfânt despre care le vorbesc copiilor învățătorii la școală. Ce ar păți în acest caz temerarul care se va îndoi în Ceainicul de Porțelan? În evul mediu, l-ar păpa inchiziția. În vremi mai luminate, cum e a noastră, și-ar face faimă de om excentric și i s-ar recomanda un psihiatru.”

Așa vorbea gânditorul englez Bertran Russell despre credința în dumnezeu, care se bazează în primul rând pe niște convenții sociale, pe conformismul oamenilor, pe spiritul de turmă.

Pe meleagurile mioritice pe B. Russell nu-l ascultă nimeni. Popoarele român și moldovenesc cred, și cred tare! La București se construiește Catedrala Mântuirii Neamului. La Nisporeni, în Republica Moldova, iată că a fost ridicată o Cruce a Mântuirii Neamului Românesc. Amândouă obiectele de cult au o destinație exclusivă: neamul românesc. Cui îi pasă că creștinismul nu a făcut deosebire dintre grec și evreu? Dacă însă românii critică, pe CriticAtac, și BOR-ul, și Catedrala Mântuirii(bântuirii) Neamului, apoi moldovenii îs cam pasivi. Se văd câteva articolașe pe Curaj.Net, dar e puțin.

Nessun commento:

Posta un commento