Visualizzazioni totali

sabato 14 maggio 2011

CE SCRIU, CE GÂNDESC ITALIENII(2)

ORTODOCȘI ÎN ITALIA. FOARTE MULȚI



În Italia, după cum relatează ziarul „Avvenire” din 12 mai 2011, există mai mult de 1 mln. 200 de mii credincioși de confesiune ortodoxă. Aproape 30% din toți imigranții. Și deci, cu această cifră, ortodocșii devin a doua mare comunitate religioasă a Italiei, după catolici. Datorită prezenței ortodocșilor, creștinismul italian ar putea să se îmbogățească, își dă cu părerea ziarul papal.

Speranța mea însă e ca aici în Italia să se îmbogățească cu laicism și eliberarea din mrejele religiei anume purtătorii credinței ortodoxe. Căci timpurile grele venite peste Europa Răsăriteană au favorizat proliferarea nemăsurată a tuturor religiilor și tuturor prejudiciilor imaginabile. Ca să nu mai vorbim și de faptul că separația între biserică și stat, în tot Estul, este slabă și nerespectată. În România preoții BOR (Biserica Ortodoxă Română) sunt salariații statului, iar statul colaborează fructuos cu BOR în domeniul asistenței sociale( a se vedea în acest sens http://www.criticatac.ro/5814/desertaciunea-pactului-%e2%80%9estat%e2%80%9d-%e2%80%93-%e2%80%9ebiserica%e2%80%9d-si-reforma-sistemului-de-asistenta-sociala-ce-asteapta-strategic-dupa-colt/ ); în Republica Moldova toți politicienii și oamenii de stat cochetează intens cu biserica; iar în Rusia biserica chiar promovează politica de mare putere a statului. Această situație ne aruncă înapoi într-un trecut întunecat și sălbatic. Un singur exemplu grăitor în acest sens. Unele site-uri creștine din Republica Moldova propovăduiesc renunțarea la orice tip de vaccin. Iată un citat de pe ortodoxia.md : „Nu primiți acest vaccin și nimic ce aduc nou puterile politice de azi. Evreii conduc lumea și americanii lucrează pentru ei și cred că au ajuns să o stăpânească deoarece nu mai au nici o sfială; totul este la vedere și sunt conștienți că nu mai au nici un adversar de temut și luptă pentru exterminarea populației, ca cei puțini care vor rămâne să se închine lor.” 

Așa deci. Tocmai vaccinele, care au salvat de la moarte sigură milioane și milioane de oameni, constituie, conform acestor obscurantiști, un pericol mortal. Dar ei își dau oare seama că subminează cu aberațiile lor securitatea statului și că procuratura ar trebui să-i urmărească penal? Iată de ce cred că a-l asculta pe popa poate să însemne să-ți pui în cel mai real mod viața în pericol. Și nu numai viața ta, căci pe tine medicii comuniști-totalitariști te-au vaccinat, probabil, dar și pe a copiilor tăi.

Ortodoxia aceasta întunecată nu e cu nimic mai puțin periculoasă decât islamul, decât mutilările organelor genitale ale fetițelor în multe comunități islamice africane. Și teamă mi-i că noi, ortodocșii italieni, ne vom lansa în edificări de mărețe biserici și în bătutul mătăniilor la icoane, în loc să însușim civismul italian. Ori vom căuta susținere în miracolele catolice, în Padre Pio, în madoninele care plâng lacrimi de sânge; vom peregrina la Lourdes!

Am avut ocazia să întâlnesc aici, la Roma, un iranian ateu, care a rupt-o cu toate prejudiciile religiei lui. E om liber, gândește liber. L-am admirat enorm! Din păcate, nu am întâlnit încă nici un estic de-al nostru care să se detașeze net de ortodoxie și de orice religie.

Nessun commento:

Posta un commento