Visualizzazioni totali

martedì 4 maggio 2010

CUM?

CUM?
Cum oare se face ca un om de tot respectul,care are o profesie lumească,să tăinuiască în adâncurile sufletului stranii amoruri:Ștefan cel Mare și Sfânt!? Cum oare acest om reușește,cu instrumentele logice pe care indubitabil le are pentru că de altfel nu ar putea lucra,să nu vadă evidența evidențelor,și anume că naționalismul pro-românesc al moldovenilor,disprețuitor de străini și demolator furios al trecutului, e tot ce poate fi mai absurd,mai ne-modern și mai periculos pentru țara noastră? De ce acest om ar trebui să opereze cu idei și cuvinte dezgropate din secolul 19 — panslavismul,de exemplu?
Bănuiesc că nu citește ziare sau citește numai un ziar. Bănuiesc că nu a auzit de Dilema Veche,nici de Patapievici. Dar prin Contrafort măcar s-a uitat? Dar chiar articolele mele le-a citit cu atenție înainte de a le critica? Nu e nimic mai descurajant decât să fii criticat pentru ce n-ai spus. Să auzi de exemplu că te autoflagelezi atunci când tu îi flagelezi cu multă îndrăzneală pe alții! Ori să ți se zică cum că ai fi comunist și mankurt când tu de fapt ești foarte liberal și foarte unionist și ții foarte bine minte trecutul.
Măi băieți măi,apucați-vă de carte,măi. Tare aș vrea să discut cu voi,dar pe baza ideilor,nu a vieții sfinților. Și mai citiți oleacă și ziarele italiene,pentru că sunteți în Occident dar vă visați în Patagonia.

Nessun commento:

Posta un commento