Visualizzazioni totali

mercoledì 27 ottobre 2010

SUNT OARE MOLDOVENII DIN DIASPORA ROBI?

„Participanţii la o emisiune de la o televiziune de ştiri au concluzionat, în replică la editorialul meu, că moldovenii plecaţi peste hotare sunt perfect integrabili, ei nu fac probleme ţărilor în care s-au stabilit. De acord. Robii nu le fac probleme stăpânilor. Tac şi-şi înghit lacrimile. Chiar de-i roade hamul până la sânge şi ar trebui să urle.”-E ceea ce scrie Constantin Tănase în editorialul de azi. I-am răspuns așa:
CU BÂTA-N BALTĂ

Trageți cât puteți cu bâta-n baltă, domnule Tănase. La început ați scris că europenii le scuipă moldovenilor în cratiță, acum ziceți că moldovenii din diaspora sunt robi. Vă obsedează sclavia? Să știți că lumea liberă, capitalistă se compune din patroni și angajați. Și doar comuniștii au văzut în relația patron-angajat sclavie, exploatare și au chemat la zdrobirea orânduielii crude și nedrepte. Sunteți comunist? Bănuiesc că da, odată ce pentru dumneavoastră Europa este stăpânitoarea de sclavi care îi înrobește pe săracii moldoveni. Vreau să vă aduc la cunoștință că moldovenii de peste hotare nu sunt și nu se consideră robi. Din contra, muncind vârtos reușesc să aibă o situație economică bună, să se integreze într-o societate unde sunt respectați și în consecință să dobândească și o demnitate umană la care cu greu ar fi ajuns la ei în patrie.

3 commenti:

  1. E rob doar calul ori măgarul,
    ori un ins fără coloană
    În rest, toţi avem un nume
    şi ne spunem simplu–oameni.

    Nici un rob nu poate, frate,
    să-şi ridice fruntea sus
    c-a s-ajungă în respectul
    celora de la Apus.

    Eu mă-nchin în faţa celor
    ce-au ajuns şi respectaţi–
    Una zic,bravilor,Vouă–
    Fraţilor nu ne uitaţi!!!!

    Cu mult drag, Maria Herţa

    RispondiElimina
  2. Am vazut ceva curios si anume ca sunt comunisti in stare sa zica orice prostie numai sa apereideea comunismului.
    Spaniolul de care iti ziceam, apara si imperiul rus si cel otoman,el spunea ca e comunist,dar nimic nu dorea sa asculte daca am ceva de explicat,nu vroia dect sa ingropae Romania pentru ca nu mai era comunista.
    Un salut de Sebastian

    RispondiElimina