Visualizzazioni totali

martedì 24 gennaio 2012

REFERENDITĂ ACUTĂ

Badea Vasile Moldovan a fost dus cu Salvarea la spitalul din Bâculești. Amețise și căzuse jos. Când fecioru-său l-a ridicat cu greu din glod, Vasile i-a mulțumit așa:
- Dumnezeu să vă deie sănătate, domnule Voronin.
- Care Voronin, tată?...

Era clar că lui badea Vasile nu-i era bine.

La spital a fost dus într-un cabinet unde erau doi doctori. L-au pipăit. L-au pus să arate limba. „E română”, a zis doctorul Filea. „Pune-ți ochelarii, dă-te dinspre fereastră și ai să vezi că-i moldovenească”, a răspuns doctorul Lupulescu. Doctorii s-au mai sfătuit și au precizat diagnoza: independentită acută pe fonul unor tulburări grave ale conștiinței naționale cauzate de consumul îndelungat al preparatului Molotovinus Ribbentropicus.
- Domnule Lupulescu, ce leac îi prescriem bolnavului?
- Nu-i putem administra niciun medicament, domnule Filea, fără ca în prealabil să-i consultăm părerea. Pentru că s-ar putea, bleadi, să fim învinuiți de nerespectarea regulilor democratice. Și nahuia ne trebuie nouă asta!
- Domnule Lupulescu, fiți mai atent cum vă exprimați. Nu de alta, dar vă aude asistentul medical Ghimpulean, știți cât e de drăcos Mișa ista. El înjurăturile le acceptă doar în trei limbi: română, franceză și poloneză...
- Da ce, domnule Filea, am zis eu vreun cuvânt necenzurat? Dumneavoastră mă cunoașteți și știți că de așa ceva eu nu sunt capabil. Nu, pur și simplu nu sunt capabil.
- Adevărat, domnule Lupulescu, dumneavoastră nu sunteți capabil. Și cu bolnavul, cum procedăm?
- Domnule Moldovan, i se adresă Lupulescu bolnavului, îți vei alege singur medicamentul. Va trebui să te decizi între „Prezidențialin” și „Parlamentarin”. Dar pentru a face mai bine alegerea vei merge în cabinetul de alături și vei cumpăra de la domnul Ghimpulean cartea „Referendum constituțional”, volumul 1, editat în septembrie 2010. Costă 1000 de lei. Citești cartea cu atenție. Între timp în luna aprilie va fi editat și volumul 2 al lucrării. Va costa 1500 de lei, că-i mai groasă...
- Îi mai groasă? A cui îi mai groasă? - se trezi ca din somn pacientul, a lui Voronin?
- Domnule Moldovan, te rugăm frumos să nu ne jignești și să asculți mai departe. Deci, cumperi, studiezi și volumul 2, după aia vii și-mi spui ce-ai ales, prezidențialin ori parlamentarin.
- Fii atent, interveni și doctorul Filea, va trebui să mai faci o alegere. Parlamentarinul e în fiole de 61 miligrame și 51 de miligrame. Dar cele de 51, care-s mai noi, cică-s mai bune...

Auzind însă de fiole, pacientul Moldovan sări ca ars în sus. Se temea de injecții încă din copilărie!
- Știți ce, măi băieți? Ia nu mă mai prostiți! Gata! Mă simt bine! N-am nevoie de fiolele voastre! Băgați-vi-le într-un loc! Tu pe-acei de 61, da tu pe-acei de 51 de miligrame!

Nessun commento:

Posta un commento