Visualizzazioni totali

martedì 29 marzo 2011

DODON CHISCIOTE

TĂNASE ÎL FACE PRAF PE DODON:


Mai mulţi oameni deştepţi m-au sfătuit să nu-mi pun mintea cu Dodon, să nu mă cobor la nivelul lui şi să polemizez cu el. Mi se pare că e un punct de vedere greşit; prostia agresivă e contagioasă şi, dacă nu lupţi cu ea, poate face victime.


Într-un chiot de război, văduvit de o substanţă intelectuală elementară, intitulat „Unire, moldoveni!”, ideologul moldovenismului antiromânesc - care i-a întrecut în prostie istorică pe Stati şi Stepaniuc! - face nişte afirmaţii care nu pot fi trecute cu vederea. Trecem peste bâiguielile otrăvite gen „aşa-numita „Unire” a Basarabiei cu România, din 1918” este sărbătorită la Chişinău de „coloana a 5-a a panromânismului de la Chişinău”, „susţinută din gros, şi financiar, şi ideologic, şi logistic de către patronii politici de la Bucureşti, promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti” ş.a.m.d. De acestea am mai auzit. Există afirmaţii de care nu trebuie să se ocupe analiştii politici, ci SIS-ul, ca, de exemplu, că „pe străzile Chişinăului… mărşăluiesc grupări neonaziste române”, care cer lichidarea statului R. Moldova. Concluzia la care ajunge Dodon e următoarea: „În orice altă ţară din lume, aşa gen de imixtiuni, anticonstituţionale şi antistatale, ar fi fost sever taxate, iar vinovaţii de subminarea statalităţii şi identităţii ar fi fost aspru pedepsiţi conform legii şi supuşi oprobriului public. Noi însă suntem mult prea toleranţi şi lăsători”. Altfel spus, Dodon îndeamnă autorităţile statale ca „răufăcătorii antistatalişti” să fie „aspru pedepsiţi” - probabil, aşa cum s-a procedat în comisariatele de poliţie cu tinerii după 7 aprilie 2009! Să fie aduşi la poliţie şi să li se organizeze „coridoarele morţii”, iar cei mai „obraznici” - să fie ucişi cu picioarele în cap, ca Valeriu Boboc! Numai aşa vom putea scăpa de… cetăţenii R. Moldova care gândesc altfel decât comunistul Dodon. Cu adevărat, „în orice altă ţară din lume”, asemenea declaraţii ar fi mortale pentru cariera unui politician…


Luat în duret de imaginaţia sa bolnavă, acest nefericit „idiot util” al ruşilor, croieşte planuri halucinante de dezmembrare a statului român şi crearea unei Moldove Mari în limitele hotarelor Moldovei lui Ştefan cel Mare. Mă iertaţi, dar trebuie să citez: „Oare să nu intuim noi care este motivaţia reală a ideologilor români? Oare să nu înţelegem care este frustrarea şi fobia strategilor din Bucureşti? Existenţa însăşi la graniţa cu România a unui stat moldovenesc şi a poporului moldovenesc Bucureştiul îl resimte ca pe un pericol pentru securitatea teritorială a României. De ce?”. Fiţi atenţi, urmează lovitura de graţie: „Pentru că în România trăieşte o populaţie masivă de moldoveni, fraţi de-ai noştri (!), anesteziaţi identitar, din păcate (!?). Acei moldoveni pot oricând să-şi conştientizeze situaţia umilă, de popor fără stat (!?) şi fără identitate statală(!?). Iar pe fundalul mişcării de revendicare etnică a maghiarilor din vestul României, care cer dreptul la autonomie, s-ar putea produce un efect de ecou (!?) la moldovenii din estul ţării. Strategii români înţeleg şi se tem de aceste realităţi. (Semnele de exclamare şi interogare îmi aparţin - c.t.).


Ce rezultă din aceasta şi ce urmează să facă „moldovenii adevăraţi” din R. Moldova? Dodon răspunde: „Să redeşteptăm identitatea moldovenilor din România, să ne apropiem spiritual, să ne regăsim ca două părţi separate ale aceluiaşi popor - poporul moldovenesc. Moldoveni aici, moldoveni acolo.

În fotografie: Molda, cățeaua lui Dragoș-Vodă...(De fapt e de genul masculin)



O singură Moldovă ne-a unit cândva şi poate, cine ştie, ne va mai uni vreodată. Să ne iubim Moldova; să o facem integră, unită, modernă, tolerantă, creştină. Să ne ajute Dumnezeu să realizăm acest ideal”. Dodon nu ne spune cum să realizăm acest „ideal” de „deşteptare a identităţii moldovenilor din România”, dar e de la sine înţeles că fără tancurile ruseşti nu putem face Moldova Mare! (http://www.timpul.md/articol/dodon-ocupa-primaria-si-dezmembreaza-romania-22001.htm)


Iar acesta e comentariul meu, al lui Victor Druță:


Aberațiile celor alde Dodon cu privire la unirea celor două Moldove nu sunt decât reacția unor oameni inculți la o problemă foarte reală și adevărată, și anume subminarea permanentă a statalității moldovenești prin promovarea unui unionism deșănțat și total ineficient. Unirile se fac cu forța armelor și cu armele diplomației. Unitățile armatei Piemontelui care au realizat unitatea Italiei au tăiat și spânzurat în Calabria și Sicilia. Statul Papal a căzut prin forța tunurilor și atacurile bersalierilor. După 91 însă politicienii moldoveni nici măcar nu au încercat să schițeze un plan al unirii. Boșorogi! Și acum, an de an, niște rătăciți urlă prin piețe lozinci antistatale, Basarabia, pământ românesc! E dezgustător! Nu ne trebuie nici un fel de unire când suntem stăpâni la noi acasă! Limba română e unirea noastră! Limba română e patria noastră! De ce continuăm să plodim ruși în grădinițele, școlile și universitățile rusești?! Anume școala este făurarul națiunii moldovenești de limbă română! În Moldova problemele adevărate, mari ale devenirii statului și națiunii nici măcar nu se pun în discuție. În schimb sunt decorați toți trădătorii ideii naționale moldovenești, unioniști de paie care pentru unire nu au făcut nici o pleașă! E adevărat, partidul patrioților moldoveni și ceilalți dodoni sunt niște gunoaie, dar anume unioniștii le fac să plutească la fața apei.

Nessun commento:

Posta un commento