Visualizzazioni totali

domenica 11 settembre 2011

PERMESSO DI SOGGIORNO! NU RATAȚI OCAZIA!

 
În cel mai apropiat timp va demara Proiectul MO. V. IT/ Moldova verso Italia, realizat de societatea Anziani e Non Solo și Asociația „Doina”. Acest proiect presupune pregătirea unui grup de 120-150 de persoane în vederea activității de asistență familiară (badante) și va fi finanțat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Italia . Pregătirea va fi realizată la Chișinău, în cadrul unor cursuri de 180 ore, gratuite, conduse de specialiști moldoveni și italieni. Cum va funcționa?

Așadar, stai ilegal în Italia și muncești la negru, fără contract, pentru că nu ai un permis de ședere. E suficient să vorbești cu angajatorul, să-l faci să semneze o hârtie că e de acord să te ia la lucru cu contract în regulă după terminarea cursurilor, să faci aceste cursuri la Chișinău – și ți-ai rezolvat problema permisului! Vei merge în Moldova fără să ai frica că nu te vei putea întoarce în Italia, căci partenerii Proiectului vor avea grijă să ți se dea NULLA OSTA pentru intrarea în Italia. Odată ce te-ai întors, cu Nulla Osta în mână, angajatorul (il datore di lavoro)va putea să-ți facă contract de muncă în regulă, ceea ce îți permite să ceri și permisul de ședere. Astfel, ai zis adio clandestinității!



Pentru a te înscrie la cursuri, e nevoie:



  • să te afli în Italia, iar angajatorul tău să semneze „Lettera di impegno del datore di lavoro che assume l'assistente familiare formata”(poate fi cerută la adresele de mai jos).
  • să te afli chiar și în Moldova, iar un angajator italian să semneze, având încredere în tine, aceeași „Lettera di impegno del datore di lavoro che assume l'assistente familiare formata”



Cursurile vor avea loc la Chișinău, în februarie-martie 2012.



Înscrierile la cursuri expiră la 18 septembrie 2011.



Informații:

Natalia Moraru

00 39 329 25 88 381

00 39 340 90 71676





Elena Druță

0039 333 924 00 96

Nessun commento:

Posta un commento